Du trenger følgende
Stor mandelbunn:
5 eggehviter
250 gr melis
250 gr mandler
Eggekrem:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 gr sukker
1 toppet ts vaniljesukker
100-150 gr meierismør

Begynn med mandelbunnen. Del eggene i plommer og hviter. Vær nøye slik at det ikke kommer plomme i eggehvitene.
Mal mandlene eller hakk dem i foodprosessor.
Pisk hvitene stive. Vend inn melis og hakkede mandler. Hell i en rund form og stek ved 170 °C i ca en time.

Når bunnen er avkjølt kan du begynne på kremen. Ha i alle ingrediensene (unntatt smøret) i en kasserolle og sett den på svak varme. Jeg pleier å bruke nivå 3 av maks 6 på komfyren min. Kremen skal ikke kokes! Rør hele tiden slik at kremen ikke fester seg i bunnen. Hvis du har vært uheldig og fått med eggehvite vil dette nå skille seg ut. Det er lurt å fiske opp slike klumper med eggehvite og få det vekk.

La kremen bli passe tykk. Altså så tykk at du ville hatt den på kaken uten at den renner av. Ta kasserollen vekk fra kokeplaten og rør inn smøret. Når alt smøret er rørt inn kan du snu mandelbunnen (opp-ned) og tømme eggekremen over kaken. Pynt med mandelskiver hvis ønskelig.
Kaken oppbevares best i kjøleskap og kan stå flere dager.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar